YLEISTIETOJA | LEHDET | LINKKEJÄ
  SISÄLLYSLUETTELOT  |  KANNET  |  ARTIKKELIHAKU  |  OHJEITA
 
Asuntojen hintojen kasvun ehkäisemisestä asuntotuotantoa edistämällä
  Eero Valtonen
  Lisätiedot Asuntojen hintatasoa ja hintojen kasvua pidetään pääkaupunkiseudulla liian kovana, jopa niin kovana, ettei tavallisella keskituloisella perheellä välttämättä olisi kohta varaa asua ainakaan Helsingissä. Erilaisia rakenteellisia uudistuksia asuntomarkkinoille on esitettykin useaan otteeseen, mutta niitä on monenlaisia ja niiden vaikutukset erilaisia. Asuntotuotannon edistäminen näyttäytyy ehkä houkuttelevimpana näistä vaihtoehdoista.
  Avainsanat asuntojen tuotanto, asuntojen tarjonta, asuntojen hinta, kaavoitus, maapolitiikka, maankäytön suunnittelu, maankäyttöpolitiikka
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 4/2013 Sivu 30
Johtavatko vapaat markkinat kalliiseen asumiseen?
  Tuukka Saarimaa
  Lisätiedot Silloin tällöin suomalaisessa asuntopoliittisessa keskustelussa kuulee sanottavan, että vapaat markkinat eivät toimi asuntojen tapauksessa. Vapaa markkinatalous tuottaa vain kalliita asuntoja eikä niitä tuoteta tarpeeksi, koska korkeat hinnat ja hintojen nousu ovat rakennuttajien intresseissä. Kaikki tuotantoketjun osat rakennuttajista rakennusliikkeisiin ja rakennusmateriaalien valmistajiin haluavat mahdollisimman suuren voiton, mikä tietenkin johtaa korkeisiin hintoihin.
  Avainsanat rakentamisen sääntely, vapaat markkinat, Jätkäsaari, asuntojen hinta
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2019 Sivu 22

Annetulla hakuehdolla löytyi 2 artikkeli(a).

Uusi haku