YLEISTIETOJA | LEHDET | LINKKEJÄ
  SISÄLLYSLUETTELOT  |  KANNET  |  ARTIKKELIHAKU  |  OHJEITA
 
Aalto-yliopiston uusi geoinformatiikan maisteriohjelma
  Henrik Haggrén – Kirsi Virrantaus – Martin Vermeer – Miina Rautiainen – Matti Vaaja – Hannu Hyyppä – Pirjo Ståhle – Paula Ahonen-Rainio – Salla Multimäki – Petri Rönnholm
  Lisätiedot Lukukaudella 2016–2017 aloitti Aalto-yliopistossa uusi, aiemman geoinformatiikan maisteriohjelman korvaava ohjelma. Uusi ohjelma tarjoaa korkeakoulutason opetusta geodesiasta, fotogrammetriasta, laserkeilauksesta, kaukokartoituksesta, kartografiasta sekä geoinformaatiotekniikasta. Opiskelijoita ohjelmassa on vuosikurssilla noin 20.
  Avainsanat opetus, Aalto-yliopisto, geoinformatiikka, maisteriohjelma
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 4/2017 Sivu 15
Kartan viesti perille kunnon suunnittelulla
  Paula Ahonen-Rainio
  Lisätiedot Fraasia ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” ei käy kiistäminen. Mutta se, mitä kuvat meille kertovat, riippuu kuvan tekijän valinnoista. Siksipä ei ole yhdentekevää kartassakaan, kuvataanko kohteet erikokoisin ympyröin vai muodoltaan vaihtelevina merkkeinä tai esitetäänkö alueet sinisen sävyin vai sateenkaaren väreissä.
  Avainsanat kartan suunnittelu, visuaaliset muuttujat, kartan tulkinta
  Tyyppi Artikkeli  Osasto Kehittyvä paikkatietotekniikka  Nro 4/2011 Sivu 18
Kartat muuttuvat tekniikan mukana – vai muuttuvatko?
  Paula Ahonen-Rainio
  Lisätiedot Autot matavat hitaasti ruuhkaisella kadulla. Värit vaihtuvat illan pimetessä. Ravintola toisensa jälkeen avaa ovensa. – Ei pelkkää kaupunkitunnelmaa vaan nykyaikaisen kartan välittämää reaaliaikaista tietoa.
  Avainsanat kartta, mobiilikartta, digitaalinen kartta, mobiili teknologia, ubiikki tietoyhteiskunta, kontekstisidonnainen, adaptoituva kartta, mukautuva kartta
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 3/2006 Sivu 44
Kartografia on paikkatietotekniikan ytimessä – ICAn presidentti haastattelussa
  Paula Ahonen-Rainio
  Lisätiedot Paikkatieto on tuotava käyttäjien ulottuville ja sellaisessa muodossa, että se vastaa tietotarpeisiin ja sen voi ymmärtää, kiteytti kansainvälisen kartografisen seuran ICAn presidentti Milan Konečný tammikuisella Suomen-vierailullaan.
  Avainsanat ICA, kartografia, paikkatieto
  Tyyppi Haastattelu  Osasto   Nro 1/2007 Sivu 8
Opetus on Aalto-yliopiston keskiössä
  Paula Ahonen-Rainio
  Lisätiedot Aalto-yliopistossa opiskelijoita tuetaan ja innostetaan vastuulliseen ja tavoitteelliseen opiskeluun. Opiskelijalta vaaditaan ja hänestä välitetään. Näin päästään huippusuorituksiin, visioidaan Aalto-yliopiston valmisteluvaiheessa.
  Avainsanat Aalto-yliopisto, opetus, koulutus, poikkiteteellisyys
  Tyyppi Artikkeli  Osasto Aalto-yliopisto tulee  Nro 4/2009 Sivu 6

Annetulla hakuehdolla löytyi 5 artikkeli(a).

Uusi haku