YLEISTIETOJA | LEHDET | LINKKEJÄ
  SISÄLLYSLUETTELOT  |  KANNET  |  ARTIKKELIHAKU  |  OHJEITA
 
Digitaaliset ilmakuvakamerat testissä
  Juha Vilhomaa
  Avainsanat digitaalinen ilmakuvakamera, ilmakuvaus, rivisensori, matriisisensori, Digital Aerial Camera, aerial photography, test field, line sensor, frame sensor
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 4/2005 Sivu 21
Helsingin sarjavalokuvaus ilmasta kesällä 1918
  Henrik Haggrén
  Lisätiedot Helsingin kaupunginmuseolla on säilynyt kesällä 1918 otettu ilmakuvasarja. Kuvaus kattaa pääosan kantakaupungin alueesta Suomenlinnasta Töölönlahteen. Kuvasarja on koottu aikanaan saksalaisella Messterin filmikameralla otetuista kuvista. Muilta osin kuvien historiaa ei tunneta.
  Avainsanat Helsinki, 1918, ilmakuvaus, sarjavalokuvaus, kinofilmi, kartoituskamera
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 1/2024 Sivu 9
Historialliset ilmakuva-aineistot osana kaupunkisuunnittelua
  Lauri Hartikainen
  Lisätiedot Vuosikymmenten takaisista ilmakuvauksista voidaan tuottaa digitaalisia ortokuva-aineistoja, joita voidaan helposti hyödyntää monissa kaupunki- ja yhdyskuntasuunnittelun toiminnoissa.
  Avainsanat ortokuva, historialliset ilmakuvat, ilmakuvaus, ilmakuva, kaupunkirakenteen muuttuminen, aikasarjat, arkistokuvat
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2011 Sivu 23
Ilmakuvia viistoon ja pystyyn
 
  Lisätiedot Kun ensimmäisen kerran asioin Lentokuva Vallaksen kanssa, se koski viistokuvia, joita tilasin Maankäyttö-lehden jutun havainnollistamiseen. Viistokuva, perinteisessä, yksinkertaisessa mielessä jäi jatkossakin päällimmäiseksi käsitykseksi. Valtaisa ilmakuvapankki suomi.ilmasta.fi oli jossain määrin tuttu, samoin ilmakuvakirjat, joissa isänmaan äidinkasvojen herkimpiä vivahteita on viistokuvattu.
  Avainsanat ilmakuvaus, viistokuva, pystykuva, kaavoitus, kaavoituskuvaus, ortokuva, ilmakuvakartta, korkeusmalli, fotogrammetria, kaukokartoitus, laserkeilaus, kuvapankki
  Tyyppi Haastattelu  Osasto   Nro 1/2015 Sivu 10
Kaukokartoituksen uudet tuulet
  Pentti Ruokokoski
  Lisätiedot Kaukokartoitus on menetelmä tulkita asioita ilmakuvista, jotka otetaan satelliiteista ja suurista kartoituslentokoneista. Tekniikan kehityksen myötä kuvaaminen on voimakkaasti muuttumassa. Maailmalla leviää UAV (Unmanned Aerial Vehicle) -buumi, jonka tarkoituksena on tyydyttää rajusti kasvavia kaukokartoitus- ja ympäristön seurantatarpeita. Lennokkikuumeessa on melkein unohtunut kustannustehokkain kuvausalusta ? yksimoottoriset pienkoneet.
  Avainsanat kaukokartoitus, seuranta, monitorointi, fotogrammetria, ortokuva, pienkone, digikamera, ilmakuvaus
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 4/2012 Sivu 22
Kuvia ja pisteitä Pohjanlahden molemmin puolin – yhteistyöllä pitkät perinteet
  Heli Laaksonen
  Lisätiedot Maanmittauslaitoksen ilmakuvakeskus tekee runsaasti yhteistyötä Ruotsin Lantmäterietin kanssa niin ilmakuvausten kuin laserkeilaustenkin osalta. Laajemmalla rintamalla kahden valtion välistä yhteistyötä tehdään Tornionjoen alaosan tulvakartoitusprojektissa.
  Avainsanat ilmakuvaus, laserkeilaus, pohjoismainen yhteistyö
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2011 Sivu 20
Laserkeilaus kannattavampaa käytön yleistyessä
  Hannu Korpela
  Lisätiedot Laserkeilaus ilma kuvauksella täydennettynä on luotettava, tarkka ja edullinen menetelmä niin väylä- kuin aluekartoituksissa. Valitettavan usein tätä tietoa käytetään hyväksi vain hankekohtaisesti. Monet muutkin osapuolet voisivat hyötyä aineistosta ja samalla laserkeilaus olisi kokonaistaloudellisesti entistä kannattavampaa.
  Avainsanat laserkeilaus, ilmakuvaus, maastomallit
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2008 Sivu 36
Pienyritys voi edustaa huippuasiantuntemusta
 
  Lisätiedot VideoDronen tapaaminen oli rohkaisevaa: vain mielikuvitus on rajana asiantuntemuksen kehittämisessä ja tuotteistamisessa. Siinä Suomelle mahdollisuus laajemminkin.
  Avainsanat kuvauskopteri, helikopteri kameralla, kamerakopteri, multikopteri, kartoitus, ilmakuvaus, ortokuvat, viistokuvat
  Tyyppi Haastattelu  Osasto   Nro 2/2015 Sivu 6

Annetulla hakuehdolla löytyi 8 artikkeli(a).

Uusi haku