YLEISTIETOJA | LEHDET | LINKKEJÄ
  SISÄLLYSLUETTELOT  |  KANNET  |  ARTIKKELIHAKU  |  OHJEITA
 
Elisalla paikkatiedot valjastettiin tukemaan liiketoimintaa
  Jukka Otajärvi
  Lisätiedot Järjestelmäuudistus räjäytti pankin paikkaliiketoimintaa tietojen hyödynnettävyydessä. Paikkatiedot tukevat liiketoimintaa ja päätöksentekoa raportein ja analyysein.
  Avainsanat paikkatiedot, paikkatietojen hyödyntäminen, verkkotietojärjestelmä, Elisa
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 3/2010 Sivu 21
INSPIRE – läpimurtoa odotellessa
  Antti Vertanen
  Lisätiedot INSPIRE-direktiiviehdotuksen näkemyserot ovat edelleen varsin suuria mm. tietojen saatavuuden rajoitusmahdollisuuksia, palvelujen maksullisuutta ja viranomaisten välistä tiedonvaihtoa koskevissa artikloissa.
  Avainsanat paikkatiedot, ympäristötiedot, INSPIRE, paikkatietoinfrastuktuuri, paikkatietojen yhteiskäyttö, metatiedot, paikkatietopalvelut
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2006 Sivu 30
Mika Leivo Pekka Lehtosen haastattelussa: Paikkatietojen kysyntä kasvaa 10 % vuodessa
 
  Lisätiedot ”Vanha Karttakeskus oli karttojen painaja, karttatuotteiden kustantaja ja jakelija; 1990-luvun alusta alkoi murros”, sanoo Mika Leivo, Karttakeskusliiketoimintayksikön johtaja. Graafisten karttatuotteiden perinteinen siivu on enää viidenneksen Karttakeskuksen liikevaihdosta. Muu on paikkatietoihin liittyvää palvelua.
  Avainsanat Paikkatiedot, paikkatietopalvelut, Karttakeskus, aineistojen hinnoittelu
  Tyyppi Haastattelu  Osasto   Nro 3/2010 Sivu 14
Paikkatietojen tekninen saatavuus, rahoitus, hinnoittelu ja laatu – miten ne sovitetaan yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi?
  Matti Holopainen
  Lisätiedot Millä ratkaisuilla turvataan tiedon esteettömän saatavuuden lisäksi sen ajantasaisuus ja laatu, jotka vasta toimivana kokonaisuutena luovat tiedolle ja sen varaan rakennettaville palveluille arvon, josta loppukäyttäjät ovat valmiit maksamaan? Voidaanko yhteiskunnan kriittisiä palveluja rakentaa mekanismeille, joille ei ole olemassa selkeää rahoitusta? Joutuuko kunta päättämään, käytetäänkö veroraha vanhustenhuoltoon vaiko paikkatiedon ylläpitoon?
  Avainsanat paikkatiedot, INSPIRE, hinnoittelu
  Tyyppi Kolumni  Osasto Vinkkelit  Nro 1/2010 Sivu 38

Annetulla hakuehdolla löytyi 4 artikkeli(a).

Uusi haku