YLEISTIETOJA | LEHDET | LINKKEJÄ
  SISÄLLYSLUETTELOT  |  KANNET  |  ARTIKKELIHAKU  |  OHJEITA
 
Jättihanke valmistui yhteisvoimin – UKTJ tekijöiden näkökulmasta
  Mikko Tallgren – Ari Tella
  Lisätiedot Kiinteistötietojärjestelmän uusi kiinteistöosa otettiin käyttöön keväällä 2005. Maanmittauslaitos ja kunnat pitävät yhteistä valtakunnallista kiinteistörekisteriä, joka sisältää nyt myös kiinteistörekisterikartan. Artikkeli kertoo hankkeesta tekijöiden näkökulmasta, kokemuksistaan kirjoittavat Mikko Tallgrenin ja Ari Tellan lisäksi maanmittausinsinöörit Tarja Pykälä ja Timo Räsänen sekä kartoittajat Arja Heyno ja Hannele Ilpala.
  Avainsanat UKTJkii, UKTJ, KTJ, KTJki, kiinteistötietojärjestelmä, kiinteistötietojärjestelmän kiinteistöosa, kiinteistörekisteri
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 3/2005 Sivu 6
Liikkuvasti maanmittausta
  Ari Tella
  Lisätiedot Maanmittari on aina liikkunut maastossa asianosaisten luona mukanaan erilaisia välineitä. Ajan saatossa kalusto on vaihdellut mittapöydästä tämän päivän GPS-laitteistoon. Kokouspaikalla on pidetty aina kirjaa ja siinäkin ovat välineet vaihdelleet sulkakynästä tämän päivän kannettaviin tietokoneisiin. Nykyajan ismeistä yksi on liikkuva työ. Mitä se pitää sisällään? Muuttaako se jotain päivittäisessä työssä?
  Avainsanat kannettava tietokone, liikkuva työ, toimitusinsinööri, maanmittaustoimitukset
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 3/2010 Sivu 16
Maanmittauslaitos muuttuu ja mukautuu
  Ari Tella
  Lisätiedot Maanmittauslaitos uudistui jälleen vuodenvaihteessa, kun Geodeettinen laitos ja osa maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksesta yhdistyivät Maanmittauslaitokseen.
  Avainsanat Maanmittauslaitos, Geodeettinen laitos, Tike
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 1/2015 Sivu 15
Maapohjan kiinteistöverouudistus
  Ari Tella
  Lisätiedot Kiinteistöverotus on Suomessa jo vuosikymmeniä vanha instituutio, joka ­jakaa ­mielipiteitä. Kiinteistöverotus katsotaan tänä päivänä kuitenkin vakaaksi ja ­perustelluksi omaisuuden verotustavaksi, joka tarjoaa kunnille vakaan tulolähteen.
  Avainsanat kiinteistövero, maapohja, massa-arviointi, kiinteistö, verotoimisto, kiinteistöverouudistus, hinta-alueet
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 4/2023 Sivu 4

Annetulla hakuehdolla löytyi 4 artikkeli(a).

Uusi haku