YLEISTIETOJA | LEHDET | LINKKEJÄ
  SISÄLLYSLUETTELOT  |  KANNET  |  ARTIKKELIHAKU  |  OHJEITA
 
FIG:n kongressi Varsovassa
  Ville Paatsola – Hannu Korpela – Kalle Konttinen
  Lisätiedot FIG on kansainvälinen maanmittausalaan keskittyvä organisaatio, jolla on pitkä ­historia alan edistämisessä. Organisaatio on vähitellen laajentunut Euroopasta ­maailmanlaajuiseksi organisaatioksi.
  Avainsanat FIG, kongressi, Varsova, Puola, sessio
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 4/2022 Sivu 19
Laserkeilaus kannattavampaa käytön yleistyessä
  Hannu Korpela
  Lisätiedot Laserkeilaus ilma kuvauksella täydennettynä on luotettava, tarkka ja edullinen menetelmä niin väylä- kuin aluekartoituksissa. Valitettavan usein tätä tietoa käytetään hyväksi vain hankekohtaisesti. Monet muutkin osapuolet voisivat hyötyä aineistosta ja samalla laserkeilaus olisi kokonaistaloudellisesti entistä kannattavampaa.
  Avainsanat laserkeilaus, ilmakuvaus, maastomallit
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2008 Sivu 36
UAV-LiDAR – kartoittajan unelma vai painajainen?
  Kjell Tuominen – Mikko Sippo – Hannu Korpela
  Lisätiedot Kevyet, automaattisesti ohjautuvat helikopterit ja lennokit, joihin on asennettu kamera, ovat olleet viime vuosien hittituote kaikkialla maailmassa. Nyt markkinoille on tullut laitteita, jotka on varustettu hinnaltaan edullisilla laserkeilaimilla. Nämä niin sanotut teollisuuskeilaimet valmistetaan suurina sarjoina ja niiden pääasiallinen käyttötarkoitus on jokin muu kuin maanmittaus. Olisiko tällainen järjestelmä oiva ratkaisu jokamiehen kartoitukseen? Mitä operointi edellyttää ja voiko tuloksiin luottaa? Sitä yritettiin selvittää testilennoilla, jotka tehtiin kesäkuun lopulla Maanmittauslaitoksen koemittauskentällä Kirkkonummen Sjökullassa.
  Avainsanat UAV-keilaus, laserkeilain, teollisuuskeilain, testilento, pistepilvi
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 3/2016 Sivu 28

Annetulla hakuehdolla löytyi 3 artikkeli(a).

Uusi haku