Uudet arviointitermit tulivat! Osaatko ne jo?

TEKSTI: SAIJA TOIVONEN
Suomen Kiinteistöarviointiyhdistys SKAY julkaisi elokuun alussa suomennoksen Kansainvälisistä arviointistandardeista IVS 2017. Uuteen, suomenkieliseen termistöön tutustuttamiseksi SKAY järjesti 24.9.2019 koulutuksen, jossa kerrattiin myös standardin sisältöä käytännön arviointityössä.

Kansainväliset arviointistandardit (IVS) ohjaavat arviointitoimintaa hyvin monessa maassa. Niin myös Suomessa. Standardit laaditaan kansainvälisen arviointineuvoston (International Valuation Standards Council, IVSC) toimesta ja niiden tavoitteena on arviointitoiminnan läpinäkyvyyden ja laadun kehittäminen sekä yhtenevien toimintatapojen ja uskottavuuden edistäminen. Suomen Kiinteistöarviointiyhdistys on kääntänyt aikaisempia standardeja joko osittain tai kokonaan. IVS 2017 astuttua voimaan 1.7.2017 yhdistyksen hallituksessa arvelimme Suomen arviointitoiminnan kansainvälistyneen jo siinä määrin, ettei tarvetta käännökselle enää olisi. Olimme väärässä. Saimme useita yhteydenottoja, joissa kaikissa peräänkuulutettiin suomenkielisen terminologian tarvetta.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa