Maanmittauspäivien 2024 alustava ohjelma

Maanmittauspäivät 5.–6.6.2024 Sokos Hotel Presidentti, Helsinki

Ohjelmaa päivitetään tässä osoitteessa sitä mukaa kuin tiedot täsmentyvät. Päivitetty viimeksi 19.3.2024

Maanmittauspäivien 2024 alustava ohjelma PDF-tiedostona

KESKIVIIKKO 5.6.2024
ILMOITTAUTUMINEN klo 8.30 ALKAEN
###AAMUKAHVI klo 9.00–9.45

AVAJAISET • Auditorio klo 9.45

###Tervetuliaissanat • Maanmittauspäivien järjestelytoimikunta

Maanmittausalan edistämissäätiön apurahojen jakaminen

Avajaispuhe • Professori Jarkko Koskinen, Paikkatietokeskuksen ylijohtaja

Key note -puheenvuoro  Pekka Pesonen, Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö

LOUNAS klo 12.00–13.00
 TEKNINEN OHJELMA 13.00–14.30
Paikkatieto ja paikannusratkaisut Toimitustuotanto ja rekisterinpito Kiinteistöt ja maankäyttö
CARL GUSTAF AUDITORIO PRESSA FORUM
KALLIO-ohjelmat nyt ja tulevaisuudessaJuha Kareinen, Maanmittauslaitos Viimeaikaista maaoikeuden ratkaisukäytäntöä • Maaoikeusinsinööri Sakari Haulos, Itä-Uudenmaan käräjäoikeus Kiinteistöverouudistus – maapohjan verotusarvot nyt ja tulevaisuudessa • Johtava asiantuntija Arthur Kreivi, Maanmittauslaitos
Valtakunnallinen laserkeilausaineisto käyttöön prosessointialustan avullaArto Viinikka, Maanmittauslaitos Jargoniasta ymmärrettävään viestiin – asiakasviestintä viranomaisissa • Palvelupäällikkö Panu Karhu Maanmittauslaitos Kullanhuuhdonnan nykytila, sen luvitus ja valvonta • Ylitarkastaja Sami Mantere, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto
KALLIO-ohjelmaan liittyvä esitys • N.N. Osittamisrajoitusten tausta ja tulkinta • OTM, VT, väitöskirjatutkija Otso Myrsky, Oikeustieteiden laitos, Itä-Suomen yliopisto
KAHVITAUKO klo 14.30–15.00
TEKNINEN OHJELMA 15.00–16.00
Paikkatieto ja paikannusratkaisut Rekisterit ja tietojärjestelmät Korvausarviointi
CARL GUSTAF AUDITORIO PRESSA FORUM
FIN2023N2000-geoidimallin esittely • Mirjam Bilker-Koivula, Maanmittauslaitos Ehdotus uudesta valtakunnallisesta pienaluejaosta • Suunnittelija Eetu Jutila, Suomen ympäristökeskus Metsän lunastuskorvaukset – missä mennään? • Maanmittausinsinööri Juho Nikander, Maanmittauslaitos
Käytännön kokemuksia geoidimallin ja korkeuskiintopisteverkon eroavuuksista  mobiililaserskannauksissaVeli-Pekka Puheloinen, Nordic Geo Center Oy Huoneistotietojärjestelmän rakentamisen haasteet • Johtaja Janne Murtoniemi, Maanmittauslaitos Kaivostoiminnasta aiheutuvien ympäristövahinkojen korvattavuus • VT, OTM, DI Terhi Halonen, väitöskirjatutkija Lapin yliopisto, maaoikeusinsinööri Etelä-Savon käräjäoikeus
EXCURSIO: HELSINGIN KAUPUNKI: KRUUNUVUORENRANTA 15.30–17.30  
ILTAJUHLA KLO 19.00 -> • Sokos Hotel Presidentti, Sylvi-Sali ja Presidentti-sali
 TORSTAI 6.6.2024 
TEKNINEN OHJELMA 9.00–10.30
Paikkatieto ja paikannusratkaisut: Digikaksoset Toimitustuotanto ja rekisterinpito Maankäyttö: MRL-uudistus
CARL GUSTAF AUDITORIO PRESSA FORUM
Metsien digikaksosen perustutkimusJuha Hyyppä, Maanmittauslaitos Itärajan aitahanke maanmittauksen näkökulmasta • Johtaja Mauri Asmundela, Maanmittauslaitos Alueidenkäyttölaki • Lainsäädäntöneuvos Mirkka Saarela, Ympäristöministeriö
Metsävaratiedon kehittäminen käytäntöön – Suomen metsien digikaksonen?Juho Heikkilä, Metsäkeskus Tasoristeysten poistot maanmittaustoimituksissa • Asiantuntija Don Seres, Ramboll Finland Oy Yhdyskuntarakentamislaki/ yhdyskuntakehittämislakiN. N.
Vesistökaksonen-hankkeen esittelyPetteri Alho, Turun yliopisto RYHTI-hankkeen tilannekatsaus • Projektipäällikkö Seija Lonka, Suomen ympäristökeskus
KAHVITAUKO 10.30–11.00
TEKNINEN OHJELMA 11.00–12.00
Missä mennään paikkatietoriskien tunnistamisessa? Paikkatiedon julkisuus vs. turvallisuus Unescon maailmanperintökohde maankäytön ja kaavoituksen keskiössä Maankäyttö: Maapolitiikka
CARL GUSTAF AUDITORIO PRESSA FORUM
Yrityksen vastuu turvallisuudesta ja varautumisestaRisto Puustinen, SWECO Unescon maailmanperintökohde – kansallista ja kansainvälistä perintöä • Arkkitehti Kirsti Kovanen, maailmanperintöasiantuntija, ICOMOS Maankäyttösopimus – julkisoikeutta ja yksityisoikeutta • Alueidenkäytön johtava asiantuntija Juha-Pekka Vartiainen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Kaupunki-infran tietoturvallisuus-kysymyksetOssi Örn, Vantaan kaupunki Case Suomenlinna – historiallisen linnoituksen ja elävän kaupunginosan asemakaavoitus • Arkkitehti SAFA Janne Prokkola, Helsingin kaupunki, yksikön päällikkö Kommenttipuheenvuoro • Maankäyttöpäällikkö Päivi Hämäläinen, Tuusulan kunta
LOUNAS klo 12.00–13.00
 TEKNINEN OHJELMA  13.00–14.00
Paikkatieto ja paikannusratkaisut Unescon maailmanperintökohde maankäytön ja kaavoituksen keskiössä Maankäyttö: Maapolitiikka
CARL GUSTAF AUDITORIO PRESSA FORUM
Tilannekuva ja paikkatiedotNiina Patrikainen, DI, Insmaj Case Rauma – maailmanperintökohteet yksityisten omistuksessa • Kaavoitus-arkkitehti Mervi Tammi, Rauman kaupunki Ajankohtaiset lainsäädäntöhankkeet ja kuntien maapolitiikka • Kehittämispäällikkö Tiina Hartman, Kuntaliitto
Geoprivacy-hanke • N.N. Unescon maailmanperintökohteiden moniulotteinen saavutettavuus • Maailmanperintökoordinaattori Ulla Mikkanen, Maanmittauslaitos Smartland-hanke • N. N.
KAHVITAUKO
PÄÄTTÄJÄISET JA LOPPUPUHEENVUORO KLO 14.00–15.00 • AUDITORIO
Suunnistaja Minna Kauppi: ”Suunta ja Vaisto: Minna Kaupin tärkeimmät rastit”

 

Toimitus Author

Vastaa