YLEISTIETOJA | LEHDET | LINKKEJÄ
  SISÄLLYSLUETTELOT  |  KANNET  |  ARTIKKELIHAKU  |  OHJEITA
 
Järvenpää valitsi maan pakkolunastuksen
 
  Lisätiedot Hallitus lupasi mm. ”sovittaa yhteen ihmisten asumisen toiveet ja tarpeet, yhteiskunnan tarpeet ja kestävän kehityksen, vauhdittaa asuntomarkkinoita valtion, kuntien ja alan toimijoiden yhteisin toimenpitein tontti- ja asuntotarjontaa kysyntään vastaamiseksi”. Nyt hallituksen alainen Senaatti-kiinteistöt jarruttaa tätä pyrkimystä.
  Avainsanat pakkolunastus, asuntopolitiikka, maapolitiikka
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2008 Sivu 16
KHO:n ja KKO:n ratkaisujen tarkastelua maisema- ym. immissiohaittojen korvausten osalta
  Sampo Hatunen
  Lisätiedot Tämän lehden pakinassa on aiemmin ihmetelty KKO:n ja KHO:n ratkaisujen tai periaatteiden eriparisuutta. Viime aikoina myös TV 1:n MOT-ohjelmassa ihmeteltiin, kuinka on mahdollista, että yhden turkulaisen liikemiehen verorikosasiassa hovioikeus kumosi liikemiehen käräjäoikeudessa saaman verorikostuomion kokonaisuudessaan, mutta hallinto-oikeus-linjalla jutun käsittely jatkuu. Tässä kirjoituksessa keskitytään kuvaamaan pakkolunastustoimitusten korvauskäytännön kehitystä.
  Avainsanat pakkolunastus, korvauskäytännöt, KO, KHO
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 2/2019 Sivu 20
Miten edistää omaisuudensuojaa aktiivista maapolitiikkaa harjoitettaessa
  Eero Valtonen
  Lisätiedot Aktiivisella maapolitiikalla, jossa kunta hankkii kehitettävän maan, kaavoittaa alueen, rakentaa tontteja palvelevan infrastruktuurin ja myy tai vuokraa tontit kiinteistökehittäjille rakennettaviksi, on varsin vahva kannatus Suomessa. Esimerkiksi Kuntaliitto korostaa kunnille suunnatussa Maapolitiikan oppaassaan aktiivisen maapolitiikan tärkeyttä muun muassa kunnan omistaman maan kaavoituksen joutuisuuden, maanomistajien tasapuolisen kohtelun, arvonleikkauksen, yhdyskuntarakentamisen kustannusten kattamisen ja kaavojen toteuttamisen näkökulmista.
  Avainsanat maapolitiikka, infrastruktuuri, pakkolunastus, kaavoitus, arvonleikkaus, omaisuudensuoja, maankäyttösopimus, omaisuudensuoja
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 3/2019 Sivu 12
Ruotsin tie on meidänkin tiemme?
  Simo Mikkola
  Lisätiedot Viime vuoden marraskuussa valmistui Ruotsissa laaja mietintö koskien ehdotusta lunastus- ym. lakien korvaussäännösten uusimiseksi (SOU 2008:99). Artikkelissa esitellään ja kommentoidaan mietinnön keskeisiä ehdotuksia.
  Avainsanat kiinteistöarviointi, pakkolunastus, täysi korvaus, voitonjako
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 1/2009 Sivu 22
Vattajan alueen pakkolunastus puolustusvoimien tarpeisiin
  Ilkka Aaltonen
  Lisätiedot Vattajanniemi on Skandinavian laajin rakentamaton ja eurooppalaisestikin ainutlaatuinen rantahietikko- ja dyynialue. Alueella on merkittävää luonnontieteellistä arvoa ja Vattajanniemen eteläinen alue on linnustollisesti arvokasta.
  Avainsanat pakkolunastus, Vattaja, puolustusvoimat
  Tyyppi Artikkeli  Osasto   Nro 4/2009 Sivu 19

Annetulla hakuehdolla löytyi 5 artikkeli(a).

Uusi haku