In Memoriam: Timo Luoma-aho

Timo Luoma-aho
1935–2018

Kotiseutuneuvos Timo Tuomas Luoma-aho siirtyi ajasta ikuisuuteen Espoossa 4.8.2018.

Timo syntyi Alajärvellä 22.4. 1935. Valmistuttuaan maanmittausteknikoksi hän työskenteli Espoon kaupungin maanmittausosastolla. Täältä hän siirtyi Maanmittaushallituksen arkistonhoitajaksi, missä tehtävässä hän toimi lähes 20 vuotta. Arkistonhoitajana Timo uudisti ja kehitti monella tapaa MML:n arkistotointa.
Historia ja kotiseututyö kiinnosti Timo Luoma-ahoa koulupojasta lähtien. Hänen toimittamanaan ilmestyi mm. vuonna 1991 erinomainen, yli 400-sivuinen Luoma-ahon kyläkirja sekä Espoon Laaksolahden kyläkirja. Vapaa-ajallaan Timo hoiti maanmittausalan kokoelmia Helsingin Tekniikan museolla. Luoma-aho oli aloitteen tekijänä Peruskarttamme pitkä polku -teoksen käynnistämisessä.

Tasavallan presidentti myönsi vuonna 2007 kotiseututyön hyväksi tehdystä työstä Timo Luoma-aholle kotiseutuneuvoksen arvonimen.

Timo Luoma-ahon toivomuksesta hänen viimeinen leposijansa on Alajärven seurakunnan kirkkomaassa.

Toivo Kivipelto
Opetusneuvos

Toimitus Author