Reino Sillanpää 1937–2021

Maanmittausteknikko Reino Johannes Sillanpää kuoli 2.4.2021 sairaskohtaukseen Virroilla ollessaan vaimonsa kanssa kävelylenkillä. Hän oli 83-vuotias, syntynyt 15.6.1937 Virroilla.
Reino syntyi kuusilapsiseen perheeseen nuorimpana ja ainoana poikana. Hänen äitinsä kuoli Reinon ollessa teini-ikäinen. Elämä oli köyhää ja Reinokin joutui sisariensa tavoin lähtemään tienestiin jo nuorena.
Hänen naapurinaan asui mies, jonka mukaan Reino pääsi maanmittaushallituksen maastoretkikunnan apumieheksi. Vuosien ajan hän oli kesätöissä geodeettisessa toimistossa ja meni sitten teknilliseen kouluun Mikkeliin, josta valmistui maanmittausteknikoksi keväällä 1967. Sen jälkeen hän osallistui useisiin jatkokoulutuksiin.

Esa Ilonen
Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa