Yrjö (Yki) Teeriaho 1930–2021

Topografi, maanmittausteknikko, tuotantopäällikkö ja tietokirjailija Yrjö (Yki) Teeriaho kuoli sai­rauskohtaukseen Jyväskylässä 10. kesäkuuta 2021. Hän oli 90-vuotias, syntynyt Helsingissä 8. marraskuuta 1930.
Lapsuutensa Yki asui Helsingin Kalliossa. Hän lähti sotalapseksi Tanskaan 11 kuukaudeksi 1942. Työaikanaan hän asui vuosien jaksot Helsingin maalaiskunnassa, Turussa ja Keravalla. Eläkkeelle jäätyään hän muutti äitinsä kotiseudulle Jyväskylän Palokkaan. Käytyään metsänhoitokoulun Saarijärvellä 1949 Yki pääsi 1952 topografiharjoittelijaksi Maanmittaushallituksen topografiseen toimistoon ja topografin virkaan 1953. Työnä oli Suomen peruskartan valmistusta sekä maasto- että toimistotyönä. Valmistuttuaan Helsingin teknillisestä oppilaitoksesta 1962 maanmittausteknikoksi Yki toimi Maanmittaushallituksen kivipainossa kartantoimittajana vuoteen 1965 asti, minkä jälkeen hän halusi työhön suurimittakaavaisten kaupunkikarttojen alalle ja hakeutui 1965 Turun kaupungin mittausosastolle karttateknikoksi vastuualueinaan piirtämö, kopiolaitos ja painettavien karttojen valmistus.

Jyrki Teeriaho
Hannu Virolainen

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa