XXVI FIG-kongressi Turkissa

FIG:n tuleva hallitus, vas. presidentiksi nyt valittu Rudolf Staiger, uusi jäsen Jixian Zhang, nykyinen presidentti Chryssy Potsiou sekä nykyiset jäsenet Orhan Ercan, Diane Dumashie ja Mikael Lilje. Kuva: FIG
FIG:n XXVI kongressi järjestettiin 6.–11. toukokuuta Istanbulissa, Turkissa.

Yleiskokous valitsi seuraavan nelivuotistoimikauden 2019–2022 presidentiksi vuodesta 2011 asti hallituksessa vaikuttaneen Rudolf Staigerin (DVW, Saksa).

Seuraavan, vuonna 2022 järjestettävän kongressin pitopaikaksi valittiin Etelä-Afrikan Kapkaupunki. Seuraavat kolme Working Weekiä järjestetään Vietnamissa Hanoissa, Alankomaissa Amsterdamissa ja Ghanassa Accrassa.

Istanbulin kokoukseen osallistui kaikkiaan yli 2 300 maanmittausalan ammattilaista ympäri maailmaa (Suomesta 10 henkilöä). Esitelmiä pidettiin nelisensataa, joista 27 vertaisarvioituja (Suomesta oli Mika-Petteri Törhösen keynote-esitelmän lisäksi neljä muuta esitelmää).

Kongressin yhteydessä järjestettiin myös rinnakkaiskonferensseja, muun muassa nuorten maanmittareiden neljäs kansainvälinen konferenssi.

Lisätietoja: fig.net/news/

Toimitus Author

Vastaa