FIG:n kongressi Istanbulissa 6.–11.5.2018

MARTTI PIETIKÄINEN
FIG on kansainvälinen maanmittarien järjestö. Suomesta sen varsinaisia jäseniä ovat Maanmittausinsinöörien liitto MIL ry. ja Maanmittausalan ammattikorkeakoulu- ja opistoteknisten liitto MAKLI ry.

FIG:n työskentely tapahtuu paljolti komissioissa. FIG järjestää alueellisten tapahtumien lisäksi kerran vuodessa Working Week -tapahtuman. Joka neljäs vuosi sen paikalla on kongressi. Se eroaa Working Weekistä mm. siinä, että tekninen ohjelma on päivän pidempi.

Helsingin 2017 Working Weekin jälkeen oli vuorossa kongressi, jonka järjestivät Turkin kollegat Istanbulissa. Istanbulin ikiaikainen kaupunki on kasvanut 13,6 miljoonan asukkaan metropoliksi, jonka arjessa ulkomaiset vieraat eivät juuri erotu. Vuosikokous (General Assembly) pidettiin kahdessa osassa, sunnuntaina ja perjantaina. Tekniset sessiot ja näyttely olivat muina päivinä. Tekninen ohjelma oli mittava. Se eteni koko ajan kymmenessä eri rinnakkaissessiossa komissioittain.

Tapahtumaan saapui yhteensä 2 320 osallistujaa 90 maasta. Osallistujamäärä oli ilahduttavan suuri, mutta selvästi yli puolet oli kotimaisia osallistujia Turkista. Kansainväliset poliittiset jännitteet eivät onneksi näy FIG:n toiminnassa, vaan maanmittareilla on hyvä, puhtaan ammatillinen kansainvälinen yhteisö. Suomalaisittain tiukat turvatoimet olivat kuitenkin nähtävissä. Kongressipaikallekaan ei päässyt kuin turvatarkastuksen läpi.

Lue koko artikkeli PDf-muodossa:

 

Toimitus Author

Vastaa