MyData Globalin Understanding MyData Operators -julkaisu ilmestynyt

MyData Globalin tavoitteena on luoda maailmanlaajuinen verkosto toimijoista, jotka siirtävät ihmisten henkilötietoja verkkopalveluiden välillä laitteistoriippumattomasti ja tietosuojaa kunnioittaen. Henkilötietoja välittävät toimijat ovat operaattoreita, jotka mahdollistavat henkilötiedon fiksumman jakamisen ja hyödyntämisen, kun käyttäjä asioi tutun operaattorinsa kanssa. Ilman operaattoreita, kukin palveluntarjoaja kysyy käyttäjältä erikseen lupaa kerätä ja säilyttää tietoa, omalla tyylillään ja käyttöliittymällään, ja tietoa on hajallaan eri palveluntarjoajien palvelimissa. Jo jaettujen henkilötietojen sijaintipaikan selvittäminen ja poistaminen on usein työlästä. Operaattoreiden avulla omaa tietoa voidaan hallita paremmin ja keskitetysti.

MyData Globalin Understanding MyData Operators -julkaisu on juuri ilmestynyt, ja se on ladattavissa MyDatan verkkosivuilta (mydata.org/operators). Julkaisun valmistelussa on ollut mukana suuri määrä alan asiantuntijoita ympäri maailman. Julkaisun tarkoituksena on edistää kattavaa henkilökohtaisen tiedonhallinnan avointa operaattorikonseptia. MyDatan visioimana operaattorit luovat maailmanlaajuisen verkoston sekä yhtenäiset hallintomallit. MyDatan operaattoriverkostot toimisivat tällöin alustana arkaluotoisen henkilötiedon välittämiselle, aivan kuten pankit muodostavat verkoston maksuliikenteelle tai eri puhelinoperaattorit toimivat puheluiden yhdistäjinä – turvallisesti ja luotettavasti.
MyData on Suomessa perustettu kansainvälinen kansalaisjärjestö, joka sai alkunsa vuonna 2014 liikenne- ja viestintäministeriön selvityksestä. Organisaatio on kasvanut vuosittain ja on aihepiirissään ja kokoluokassaan ainoa laatuaan.

Toimitus Author

Vastaa