Pääkirjoitus: Pirulainen

TEKSTI: ARI LAITALA
Pirulainen on osuva nimitys SARS-CoV-2 virukselle, jonka kyllä nujerramme, mutta taistelusta voi tulla ankara. Tappioihin pitää laskea myös yritysruumiit.

Pirulainen on kirjailijanimellä Tomas Gads kirjoitettu viime vuonna ilmestynyt uuden kotimaisen dekkarisarjan avausosa. Pirulainen on myös suomalainen kansanmusiikkiyhtye, jonka musiikkia on luonnehdittu mm. rockahtavaksi, jopa punkahtavaksi. Tämä kirjoitus ei kerro kuitenkaan kummastakaan edellä mainitusta. Valitettavasti.

Pirulaista käytetään tässä samassa merkityksessä kuin tasavallan presidentti käytti siitä tiedotustilaisuudessa 17.04.2020. Pirulainen on osuva nimitys SARS-CoV-2 virukselle, jonka kyllä nujerramme, mutta taistelusta voi tulla ankara. Tappioihin pitää laskea myös yritysruumiit. Niiden suuruusluokasta ei vielä ole arvioita, mutta suuruusluokka lienee pikemminkin kymmenissä tuhansissa kuin tuhansissa.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Ari Laitala Author

Vastaa