Simo Mäkelä 1935–2021

Entinen maanmittausjohtaja Simo Harri Mäkelä kuoli 26.3.2021. Hän oli syntynyt 15.9.1935 Alajärvellä maatalon poikana. Isän ollessa rintamalla joutui Simo jo pikkupoikana tottumaan työntekoon, kun maatalon työt jäivät osin hänen ja isoveljen harteille.

Keskikoulun jälkeen hänellä oli yhtenä vaihtoehtona kotitilan pidon jatkaminen. Parin harkintavuoden jälkeen hän kuitenkin jatkoi opintiellä ja kirjoitti ylioppilaaksi Kauhavan yhteiskoulusta vuonna 1956. Kipinän maanmittarin uralle Simo sai kansantalouden opettajana toimineen maanmittausinsinööri Veikko Pihlajamäen ja tämän kollegan Jaakko Lumpeen komeista autoista. Hänelle muodostui tuosta sellainen mielikuva, että insinöörin ura on taloudellisesti kannattavaa. Näin hän hakeutui muutaman luokkakaverin kanssa Teknilliseen korkeakouluun, minne hänet karsintakurssien jälkeen hyväksyttiin vuonna 1956. Simo suoritti opintojensa lomassa asepalveluksen Satakunnan tykistörykmentissä Niinisalossa ja palasi tammikuussa 1961 siviiliin vänrikkinä. Diplomi-insinööriksi Simo valmistui huhtikuussa 1963.

Jaakko Haapala

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa