Euraan rakennetaan siirtokelpoinen leasingkoulu

Satakunnassa sijaitseva Eura on päättänyt rakennuttaa Panelian kylään uudenlaisen koulun: rakennuksen voi siirtää, sen käyttötarkoitusta voi muuttaa ja se toimitetaan leasingpalveluna. Uusi oppimiskeskus korvaa huonokuntoisia nykytiloja ja yhdistää sekä päiväkodin että alakoululuokat ainakin seuraavien 10 vuoden tarpeeseen. Sen jälkeen tilannetta tarkastellaan Eurassa uudelleen.
Panelian uuden oppimiskeskuksen rakentaa puu- ja moduulirakentamiseen erikoistunut FM-Haus. FM-Hausin toimittamat moduulirakennukset valmistetaan suomalaisesta puusta. Käytännön esimerkkejä puisista modulaarisista rakennuksista ovat esimerkiksi yrityksen alunperin Kaarinaan rakentama S-Market, joka on sittemmin siirretty Piikkiöön S-Marketiksi, sekä Helsingin ydinkeskustaan nouseva Pikku-Finlandia. Rakennus palvelee alkuun Finlandia-talon väistötilana ja tapahtumakeskuksena sen perusparantamisen ajan. Sen jälkeen Pikku-Finlandia on tarkoitus siirtää toiseen sijaintiin jatkamaan elinkaartaan päiväkotina tai kouluna.

Toimitus Author

Vastaa