Utsjoen Porotilojen yhteismetsän alueelle perustettu mittava suojelualue

Kiinteistöliiton Indeksitalo-vertailun mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset nousivat keskimäärin 1,5 prosenttia vuodesta 2020. Kustannusten muutoksissa oli suuria kuntakohtaisia eroja. Vertailu huomioi mm. kaukolämmön, veden ja kiinteistöveron muodostamia, kunnissa päätettäviä maksuja.
Indeksitalo-selvityksessä oli edellisvuosien tapaan mukana 59 kaupunkia ja kuntaa, joissa vertailtavat kiinteistökustannukset nousivat kaikkiaan 55 kunnassa. Kaikkien vertailukuntien korkeimmat kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat tänä vuonna Rovaniemellä, Vihdissä ja Savonlinnassa. Kolmen kalleimman perässä nousua oli erityisesti Helsingissä ja Järvenpäässä. Edullisessa päässä ovat edellisvuoden tapaan Kempele ja Raahe.
Kustannusten nousua oli yhä useammassa kunnassa. Eniten kustannukset nousivat Tuusulassa, Järvenpäässä ja Kuopiossa. Korotukset kohdistuivat näissä kunnissa kiinteistöveroon, lämmitykseen, jätehuoltoon ja sähköön. Kuopiossa korotus kohdistui lisäksi veteen.
Vertailussa olleista kunnista kuntakohtaiset kiinteistökustannukset laskivat tänä vuonna vain viidessä kunnassa: Salossa, Kangasalla, Haminassa, Raisiossa ja Jämsässä.

Toimitus Author

Vastaa