Arto Nuora (1936–2022)

TEKSTI: KAUKO JUHAMÄKI – MATTI HOLOPAINEN

Diplomi-insinööri Arto Nuora kuoli sairauden uuvuttamana Espoossa 9.11.2022. Hän oli syntynyt Sippolan Myllykoskella 19.10.1936. Arto Nuora kävi keskikoulun Myllykoskella, 4 kuukauden mittaus­teknikkokurssin Jyväskylässä, teki armeijan jälkeen erilaisia mittaustöitä mittaustyönjohtajana TVH:lla. Syksyllä 1958 hän aloitti Helsingissä Teknillisen koulun maanmittauslinjan ja valmistui maanmittausteknikoksi keväällä 1961. Jo opiskeluaikana hän oli töissä Insinööritoimisto Maanmittaus- ja Neuvonta Oy:ssä, missä valmistumisen jälkeen ura edelleen jatkui ja myöhemmin Kunnallistekniikka Oy:ssä. Syksyllä 1962 hänet kutsuttiin Espoon mittausosastolle kenttä-työpäälliköksi. Työ jatkui sittemmin ykköspiirin piiriteknikkona, missä tehtävässä hän käynnisti mm. atk:n käytön mittausosastolla. Päivätyön lisäksi Arto teki paljon keikkatöitä. Arto aloitti 1969 iltakoulun Tapiolan yhteiskoulun iltalinjalla ja pääsi ylioppilaaksi keväällä 1972.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa