Helsinki-Vantaan kehitysohjelma palkittiin maailman parhaasta tietomallinnuksesta

Kansainvälinen järjestö BuildingSmart International (bSI) myönsi tunnustuksen maailman parhaasta tietomallinnuksesta Finavian kymmenvuotiselle Helsinki-Vantaan kehitysohjelmalle. Tietomallinnusta on hyödynnetty projektin useissa eri vaiheissa sekä terminaalien että asematason laajennuksessa.

Tunnustus myönnettiin Helsinki-Vantaan kehitysohjelmalle tietomallinnuksen erinomaisesta hyödyntämisestä rakentamisen suunnittelussa, toteutusvaiheessa sekä ylläpidossa. Tietojohtamisen avulla sidosryhmiä on pystytty informoimaan etukäteen projektin toiminnallisuuksien kuvauksista sekä lentoasemalle rakennettavista uusista ominaisuuksista.

BuildingSMART International on kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on kehittää avointa tiedonsiirtoa ja hallintaa rakennetussa ympäristössä. Järjestö myöntää palkinnon vuosittain edistyksellisimmäksi ja innovatiivisimmaksi katsomalleen tietomallinnusta hyödyntäneelle projektille. Vuoden 2023 palkinto jaettiin syyskuussa Lillestrømissa, Norjassa.

Toimitus Author

Vastaa