Kiinteistökauppatilasto: Kiinteistökauppojen määrät ja hinnat laskivat edelleen

Maanmittauslaitoksen kiinteistöjen kauppahintatilaston mukaan kiinteistökauppoja on tehty yli 16 % vähemmän kuin viime vuonna tammikuun alun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana. Omakotitalokauppojen määrät ja hinnat laskivat selvästi. Metsän hinta sen sijaan nousi.
Epävarmuus kiinteistömarkkinoilla, korkojen nousu sekä kotitalouksien luottamuksen heikkeneminen omaan talouteen heijastuvat kiinteistökauppojen lukumäärissä ja hinnoissa. Vaikka kesällä kaupoissa nähtiin jonkin verran piristymistä, kuluvan vuoden kauppamäärät ovat edelleen 1990-luvun alun tasolla. Määrät ovat heikompia kuin yhtenäkään vastaavana ajanjaksona 2000-luvulla.

Kiinteistöjen kauppahintatilasto on kaikille avoin verkkopalvelu. Tiedot päivitetään verkkopalveluun kuukausittain Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä kiinteistöjen kauppahintarekisteristä, joka muodostuu kaupanvahvistajien ilmoituksien perusteella.

Toimitus Author

Vastaa