Maanmittauspäivät 2019 Paasitornissa

Asiantuntijapuheenvuoroja kuultiin kaikkiaan nelisenkymmentä. Valinnanvaikeus rinnakkaisten esitysten välillä on lähes varma merkki onnistuneesta ohjelmasisällöstä ja tuotti tälläkin kertaa melkoista päänvaivaa. Kuva: © Antero Aaltonen.

TEKSTI: SUSANNA KARI, ARI LAITALA JA MIKAEL STILL
Klassikko on syntynyt.

Maankäyttö ry:n järjestämät Maanmittauspäivät 2019 pidettiin 27.–28.3.2019 Helsingin Paasitornissa. Maanmittauspäivien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mikael Still avasi vuoden 2019 päivät tervetuliaissanoin. Häntä lavalla seurasivat key note -puhujina Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki ja Madventures-kaksikkona tunnetuiksi tulleet Riku Rantala ja Tuomas Milonoff. Aurinkoisena keskiviikkoaamuna Paasitornin Juhlasalissa jaettiin myös Maanmittausalan edistämissäätiön apurahat.

Ohjelmaan kuului kaksipäiväisen tapahtuman aikana erilaisia ajankohtaisia aiheita niin maapolitiikan, paikkatiedon kuin kiinteistönarvioinninkin aloilta. Teknisen ohjelman lisäksi keskiviikkona pidettiin jäsenyhdistysten MIL:n ja MAKLIn kokoukset. Perinteikäs iltajuhla päätti ensimmäisen päivän juhlallisissa ja yhtä aikaa rennoissa merkeissä. Päivien päättäjäisissä torstaina kuultiin mobiilipelien kehittäjä Peter Vesterbackan esitys FinEstBayArea Project -tunnelihankkeesta Helsingin ja Tallinnan välille.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Susanna Kari Author

Vastaa