Droonien hyödyntäminen teollisuudessa ja yhteiskunnan tukena esillä Drone Tournament -tapahtumassa

Ultrahack järjesti syyskuun alussa kaikkien aikojen ensimmäisen Drone Tournament -tapahtuman Helsingissä. Tapahtumaan laadituissa haasteissa tiimien tehtävänä oli löytää innovatiivisia ratkaisuja esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja kiinteistöhuollon tarpeisiin hyödyntäen drooneja eli kauko-ohjattavia ilma-aluksia. Järjestelyihin osallistui Ultrahackin lisäksi myös muita toimijoita, muun muassa Espoon ja Helsingin kaupungit sekä Maanmittauslaitos ja Luonnonvarakeskus Luke.

Kilpailijat esittivät haastetehtäviin monipuolisia ratkaisuja. Esimerkiksi kattojen kuntoarviointiin liittyvässä haasteessa kilpailutyöt näyttivät, että droonit mahdollistavat rakennusten kattojen kuntoarvioinnit kustannustehokkaasti ja turvallisesti jo nykyteknologialla. Voittajatiimi teki analyysin tehokkaasti laadukkaalla kuvamateriaalilla ja löysi kaikki tärkeimmät korjausta tai lisätarkastusta vaativat virheet kohdekatolta.

Toisessa ympäristön suojeluun liittyvässä haasteessa puolestaan voittajatiimi löysi droonien avulla lähes kaikki Harakan saaren rannalle ajautuneet jätekanisterit ja toimitti laadukkaan raportin välittömästi lennon jälkeen tuomaristolle. Lisäksi tiimin onnistui toimittaa noin 1,5 desilitran vesinäytteen turvallisesti maihin.
Tiimejä oli saapunut Drone Tournament -tapahtumaan ympäri Suomen. Tapahtuma huipentui torstaina 5.9. Töölönlahden puistossa pidettyyn Drone Expoon, jossa mm. nähtiin lentodemoja.

Toimitus Author

Vastaa