Maankäyttöalat vahvasti edustettuina Business Finlandin rahoittamissa ­kasvumoottoreissa

Business Finland on etsinyt kahdella kilpailulla parhaita ideoita, joilla eri alojen ekosysteemitoimijat voisivat synnyttää Suomeen vähintään miljardin euron arvosta uutta liiketoimintaa. Tiukan kasvumoottorikisan voittaneet alustayhtiöt esittäytyivät Business Finlandin uuden pääjohtajan Nina Kopolan johdolla medialle 13.9.2019.

Toimitusjohtaja Berndt Schalin esitteli Flexens yrityksen kehittämää energiaratkaisua. Yritys toteuttaa yhdessä laajan suomalaisen yritysekosysteemin kanssa maailman ensimmäisen koko yhteiskuntaa kattavan täysin uusiutuvaan energiaan perustuvan järjestelmädemon Ahvenanmaalle.

Camilla Wiik Griffin Refineries -yhtiöstä esitteli muovijätteen käsittelyyn kehitettyä uudenlaista laitosratkaisua. Toiminnan edellytyksenä on maankäyttöön liittyvät luvitusratkaisut, joihin joudutaan esim. Lähi-Idässä kiinnittämään erityistä huomiota.

Toni Luhti esitteli Platform of Trust -data-alustaa. Ekosysteemin tarkoituksena on tuottaa luotettavaa digitaalista dataa rakennus- ja kiinteistöalalle.

Strategiajohtaja Pekka Laurila esitteli avaruusteknologiayhtiö ICEYE Oy:n tavoitetta nousta avaruusdatabisneksen huipulle satelliittien tuottamalla sijaintidatalla. Tavoitteena on kehittää globaali ekosysteemi, jossa kerätystä datasta jalostetaan uusia palveluita.

Toimitus Author

Vastaa