GRESB-vastuullisuusarviointi lisääntynyt koronapandemiasta huolimatta

Kiinteistöalan GRESB-vastuullisuusarvioinnin (Global Real Estate Sustainability Benchmark) vuoden 2020 raportointijakso on ohi. Osallistujien määrä kasvoi edellisten vuosien tapaan jälleen koronapande­miasta huolimatta. Vuoden 2020 arviointiin osallistui maailmanlaajuisesti 1229 kiinteistösalkkua, mikä on 22 %:n nousu vuoteen 2019 verrattuna.

GRESB mittaa ja vertailee kiinteistösijoitusyhtiöiden ja -rahastojen vastuullisuutta salkkutasolla. Raportointi mahdollistaa yhtiöiden ja -rahastojen oman toiminnan vertailun muihin toimijoihin nähden niin kansallisella tasolla kuin kansainvälisestikin. GRESB-arvioinnissa kiinteistöjen vastuullisuutta tarkastellaan ympäristöasioissa, sosiaalisessa vastuussa ja hyvässä hallintotavassa eri kategorioissa.

Arviointiprosessiin kuuluu osallistujien raportoinnin validointi GRESB:n toimesta. Lopulliset vuoden 2020 arviointitulokset ja vertailuarvot julkaistaan osallistujille 1. marraskuuta. Tulokset julkaistaan kaikille 9. marraskuuta.

Toimitus Author

Vastaa