Valtiolta 10 miljoonaa elvytysrahaa kuntien lähivirkistysalueiden kehittämiseen

Ulkoilureitit ja muut virkistys- ja viheralueet ovat olleet tänä vuonna paikoin ruuhkautuneita koronapandemian vuoksi. Nykyiset palvelurakenteet ovat osoittautuneet joissain tapauksissa riittämättömiksi. Valtion vuoden 2020 neljännessä lisätalous­arviossa kunnille osoitettiin tukipaketti, jonka tarkoituksena on tukea talouskasvua kunnissa. Lisätalousarviossa on varattu kunnille yhteensä noin 10 miljoonaa euroa avustuksiin lähivirkistysalueiden ja viheralueiden kunnostamiseen, kehittämiseen sekä palvelujen parantamiseen. Avustushaku avataan syys-lokakuussa.

Avustuksen tavoitteena on luoda laadukkaita ja helposti saavutettavia ulkoilumahdollisuuksia lähiluontoon. Avustettavien hankkeiden tulee esimerkiksi tukea mahdollisimman suuren käyttäjäjoukon ulkoilua sekä helpottaa koronakevään ruuhkauttamien alueiden ja herkkien luontoalueiden käyttöpainetta. Lisäksi arvioinnissa hankkeelle katsotaan eduksi, jos virkistysalueet ovat kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä helposti saavutettavia. Myös hankkeen työllisyysvaikutukset ovat keskeinen tekijä arvioinnissa.

Toimitus Author

Vastaa