Koronatilanne haastanut kerrostaloyhtiöiden korjausten suunnittelua

Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometri paljastaa, että koronapandemia on vaikeuttanut korjaushankkeiden päätöksentekoa ja suunnittelua etenkin kerrostaloyhtiöissä.

Korjausrakentamisbarometrin vastaajista melkein joka toisella on kuluvana vuonna korjaushankkeen jokin vaihe menossa taloyhtiössään. Kerrostaloissa korjataan tulosten mukaan tänä vuonna yleisimmin julkisivuja, vesi- ja viemärijärjestelmiä, sekä julkisivuja ja vesikattoa.

Seuraavan viiden vuoden aikana sähköautojen latauspisteitä arvioidaan toteutettavan kolmasosaan barometrin vastaajien yhtiöistä. Sähköautojen latauspisteiden toteuttamisen arvioidaan olevan alkaneen viisivuotiskauden aikana yleisin hanke sekä kerros- että rivitaloissa.

Korjausrakentamisbarometri toteutettiin lokakuussa 2020 ja siihen saatiin lähes 3 000 vastausta. Vastaajista 2 729 oli asunto-osakeyhtiöiden hallituksen edustajia, 164 isännöitsijätehtävissä toimivaa henkilöä ja 100 muuta taloyhtiöiden edustajaa.

Toimitus Author

Vastaa