Tulevaisuudessa taloyhtiöissä huoneisto­kohtaiset etäluettavat vesimittarit

Osakkaiden taloyhtiölle maksamat vesimaksut määräytyvät uuden lakimuutoksen myötä vastaisuudessa asennettavien huoneistokohtaisten vesimittareiden perusteella. Eduskunta hyväksyi EU:n energiatehokkuusdirektiiviin pohjautuvan lain 3.11.2020.

Asuntokohtaiset vesimittarit tulivat pakollisiksi uudiskohteissa jo vuonna 2011 ja putkiremonttien yhteydessä vuonna 2013. Muutokset koskevat niitä taloyhtiöitä, joissa lain voimaantulon jälkeen haetaan rakennuslupaa käyttövesiputkistojen uusimiselle tai uudisrakentamiselle. Näihin kohteisiin on jatkossa asennettava kylmän ja lämpimän veden kulutusta mittaavat etäluettavat huoneistokohtaiset vesimittarit.

Taloyhtiöissä, joita uudistukset koskettavat, vedenkulutustiedot on toimitettava osakkaalle. Tähän riittää esimerkiksi se, että kulutustiedot ovat jatkuvasti saatavilla asuntoon asennetun vesimittarin tai etäluentaan perustuvan verkkopalvelun kautta.

Toimitus Author

Vastaa