Drone-lennättäjien rekisteröidyttävä – uusi palvelu avattu

Miehittämättömien ilma-alusten eli dronejen lennättäjien on pitänyt helmikuun 2021 alusta lähtien rekisteröityä, perehtyä lennättämisen oppimateriaaleihin sekä suorittaa verkkokoe. Alle 250 g painavia kamerattomien tai leluiksi määriteltyjen alusten käyttäjien ei tarvitse rekisteröityä. Drone-käyttäjien rekisteröinnistä, oppimateriaaleista ja kokeesta on tarjolla yksityiskohtaista lisätietoa Traficomin ylläpitämällä www.droneinfo.fi-sivustolla.

Fintrafficin lennonvarmistus on avannut uuden drone-käyttäjille suunnatun SkyNavX-palveluportaalin, jossa niin ammattimaiset kuin harrastajalennättäjät voivat jatkossa rekisteröityä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomille. Palveluportaalissa voi rekisteröityä sekä yksityishenkilönä että organisaationa drone-operaattoriksi ja ilmoittaa kauko-ohjaajat pilottikokeeseen.

Suomessa on arvioitu olevan noin 50 000 dronea, joiden lennättämistä uudet määräykset koskevat. EU-asetukseen perustuvan uudistuksen tavoitteena on varmistaa kasvavan miehittämättömän ilmailun ja tavallisen lentoliikenteen turvallisuus.

Toimitus Author

Vastaa