S-ryhmällä jo 77 hiilipäästötöntä kiinteistöä

S-ryhmä etenee ilmastotavoitteidensa toteuttamisessa. Vuoden vaihteessa jo 77 ryhmän toimipaikkaa oli yltänyt nollapäästöisiksi. Esimerkkejä nollapäästöisistä kohteista on ympäri Suomea, mutta erityisen nopeaa kehitys on ollut Pohjois-Suomessa Osuuskauppa Arinan alueella. Osuuskaupalla on jo 40 päästötöntä kiinteistöä.

Nollapäästöisiä eli hiilineutraaleja ovat kiinteistöt, jotka eivät lisää ilmakehän kasvihuonepäästöjen määrää. S-ryhmässä päästöttömyyteen on päästy muun muassa energiatehokkuuden jatkuvalla parantamisella, kylmälaitteista syntyvän ylijäämälämmön talteenotolla sekä käyttämällä uusiutuvaa sähköä. Osuuskaupat ovat olleet sitoutuneita ryhmän päästöttömyystyöhön.

S-ryhmä julkisti keväällä 2020 ilmastotavoitteet, joiden mukaan ryhmä pudottaa ilmastopäästöjensä määrää 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Jo vuonna 2025 koko ryhmä aikoo olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen, eli silloin se sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa.

Toimitus Author

Vastaa