Sipoonkorvessa laittomien tulipaikkojen purkutalkoot

Sipoonkorven kansallispuistossa järjestettiin laittomien tulipaikkojen purkutalkoot 8.5.2021. WWF:n ja Metsähallituksen järjestämissä talkoissa purettiin yhteensä noin 170 tulipaikkaa. Laittomat tulipaikat kuluttavat luontoympäristöä ja siksi ne on tärkeä poistaa. Kansallispuistojen lisääntyneet kävijämäärät näkyvät myös laittomien tulipaikkojen määrässä. Viime syksynä vastaavanlaisissa talkoissa Nuuksiossa purettiin 350 laitonta tulipaikkaa.

Laiton tulipaikka on esimerkiksi väärään paikkaan kasattu nuotiorinki tai maahan palaneet tulenteon jäänteet. Metsähallituksen rakentamilla virallisilla tulipaikoilla on aina myös muita rakennelmia (esimerkiksi puuvaja ja kuivakäymälä). Vapaaehtoisilta kerättyjen tietojen perusteella laittomia tulipaikkoja löytyy erityisesti kansallispuistojen syrjäisemmistä osista.

Toimitus Author

Vastaa