Suomen mahdollisesti ­suurin purkavan täydennys­rakentamisen hanke ­käynnistymässä Helsingissä

Kahden asunto-osakeyhtiön aloitteesta syntynyt täydennysrakentamisen hanke Itä-Helsingin on siirtymässä toteutusvaiheeseen. 1960-luvulla rakennettujen peruskorjausikäisten asuintalojen tilalle rakennetaan moderni asuinkortteli Mellunmäen metroaseman läheisyyteen. Seitsemän kolmikerroksista kerrostaloa puretaan ja tilalle rakennetaan uusia omistus-, osaomistus- ja vuokra-asuntoja sekä liiketiloja.

Tontille nousee 16 modernia asuintaloa, jotka muodostavat neljä uutta pienkorttelia. Taloissa on pääasiassa 6–8 kerrosta ja niille on suunniteltu rauhalliset sisäpihat. Alueelle on suunnitteilla maalämpöön ja aurinkoenergiaan perustuva alueellinen energiaratkaisu. Helsingin kaupunki ollut mukana suunnittelussa.

Mellunmäen kortteliprojekti on laajuudeltaan tiettävästi suurin purkavan uudisrakentamisen hanke Suomessa. Hanketta on edistänyt ja suunnitteluratkaisuja kehittänyt taloyhtiöiden kumppanina A-Insinöörit. Asemakaavasuunnittelusta on vastannut Suomen Arkkitehtipalvelu.

Toimitus Author

Vastaa