Euroopankulttuuriympäristö­päivien teemana Kestävä perintö

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään vuonna 2022 teemalla Kestävä perintö. Kulttuuriperinnöllä tarkoitetaan ihmisen toiminnan synnyttämiä asioita ja ympäristöjä, jotka voivat olla aineellisia tai aineettomia.

Kulttuuriympäristöt voivat olla kansallisesti tunnettuja historiallisia arvokohteita tai ihmisen arkiympäristöä. Kestävä perintö -teemavuosi kannustaa tekoihin kestävän kulttuuriperinnön puolesta.

Euroopan kulttuuriympäristöpäiville järjestetään Suomessa vuosittain mm. opastettuja kierroksia, työpajoja, näyttelyitä ja festivaaleja. Kaikki ovat tervetulleita esittelemään heille tärkeää kulttuuriperintöä ja ilmoittamaan tapahtumiaan kulttuuriympäristöpäivien kalenteriin.

Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään 5.–11.9.2022. Tapahtumia voi järjestää myös muina ajankohtina koko teemavuoden ajan. Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä (European Heritage Days) vietetään 50 Euroopan maassa. Päiviä vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta.

Toimitus Author

Vastaa