Kuntien parhaita kiertotaloustekoja palkittiin

Tampereen kaupunki, Lounais-Suomen jätehuolto, Lahden kaupunki, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy ja Riihimäen kaupunki on palkittu kiertotaloutta vauhdittavista toimenpiteistään ”Kuntien parhaat kiertotalousteot” -kilpailussa.

Kilpailun tarkoituksena oli kannustaa kuntia tekoihin, joilla voidaan edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia. Kilpailun järjestivät yhdessä Suomen ympäristökeskus, Kuntaliitto ja Sitra. Kilpailun raati valitsi 20 finalistin joukosta voittajaksi Tampereen kaupungin kiertotaloutta edistävän hankintamallin ja antoi neljälle toimenpiteelle kunniamaininnan.

Raadin mukaan palkitut toimet osoittavat edelläkävijyyttä ja vauhdittavat luonnonvarojen kestävää käyttöä, aluetaloutta ja yhteisöllisyyttä. Kilpailussa oli kolme teemaa: rakentaminen, jätteen synnyn ehkäisy ja kierrätys sekä yhteiskäyttö. Lisäksi mukana oli avoin kategoria.
Kilpailu järjestettiin osana Circwaste – Kohti kiertotaloutta -hanketta.

Toimitus Author

Vastaa