Maisemapäivä kutsuu kokemaan maisemaa lokakuussa

Kansainvälistä Maisemapäivää vietetään torstaina 20.10.2022 Euroopan neuvoston maisemayleissopimuksen vuosipäivänä. Maisemapäivän tavoitteena on kannustaa osallistumaan maisemien tarkasteluun ja niitä koskevaan päätöksentekoon.

Maisemapäivään kuuluu kampanjoita, kilpailuita ja ohjattuja maisemakävelyjä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia tutustua maisemiin uusista näkökulmista. Halutessaan kuka tahansa voi järjestää Maisemapäivän yhteyteen soveltuvaa ohjelmaa. Ympäristöministeriö kannustaa organisaatioita ja yhteisöjä miettimään, miten ne voisivat nyt ja tulevina vuosina osallistua Maisemapäivän viettoon ja nostaa esiin maisemanhoidon merkitystä.

Maisemapäivää vietetään tänä vuonna kuudetta kertaa ja se on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Toimitus Author

Vastaa