Suomi jälleen toisella sijalla kansainvälisessä vertailussa digitalisaation hyödyntämisessä

Suomi sijoittui kolmatta vuotta peräkkäin toiselle sijalle Digibarometrin kansainvälisessä vertailussa. Viime vuoden tavoin ensimmäiseksi sijoittui Tanska ja tällä kertaa kolmanneksi nousi Norja.

Digibarometrissa mitataan digitaalisuuden yhteiskunnallista hyödyntämistä ja tehdään vertailua maiden välillä. Mittaus toteutetaan kolmella tasolla (edellytykset, käyttö, vaikutukset) ja kolmella pääsektorilla (yritykset, kansalaiset, julkinen sektori). Suomi menestyi parhaiten julkisen sektorin vertailussa ja heikointa puolestaan menestys oli digitalisaation vaikutuksissa yrityssektoriin.

Digibarometri 2022 -julkaisijat ovat työ- ja elinkeinoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK sekä Suomen Yrittäjät. Toteutuksesta vastaa Etlan tytäryhtiö Etlatieto.

Toimitus Author

Vastaa