Vuoden maisema-arkkitehtuuriteko valittu

Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK ry palkitsi Maiseman tekijät -kirjan Vuoden maisema-arkkitehtuuritekona Maisema-arkkitehtuuripäivässä lokakuussa 2022.

Jyrki Sinkkilän, Aapo Pihkalan ja Emilia Weckmanin teos on ensimmäinen maisema-arkkitehtien työtä esittelevä kirja Suomessa. Kirja nostaa esille suomalaisten maisema-arkkitehtien monipuolista ammattikuvaa ja asiantuntemusta sekä alan laajaa tehtäväkenttää. Tuomariston mukaan teos lisää ansiokkaasti ymmärrystä maisema-arkkitehtuurista, kasvattaa alan kiinnostavuutta sekä kutsuu syventymään siihen, mitä kaikkea maisema-arkkitehti voi tehdä ja olla.

Vuoden maisema-arkkitehtuuriteko on suomalaista maisema-arkkitehtuuria tai maisema-arkkitehtuurikulttuuria edistävä teko. Vuoden maisema-arkkitehtuuriteko voi olla yksityishenkilön, yrityksen, yhdistyksen, yhteisön tai vapaan ryhmän alaa kehittävä teko ja sitä voi ehdottaa kuka tahansa. Teko voi olla useammalle vuodelle ajoittuva tai palkitsemisvuonna ajankohtainen.

Toimitus Author

Vastaa