Huoneistotietojärjestelmään siirtymistä voi seurata maanmittauslaitoksen verkkopalvelussa

Huoneistotietojärjestelmään siirrettyjen asunto-osakeyhtiöiden määrää voi nyt seurata Maanmittauslaitoksen palvelussa www.osakehuoneistorekisteri.fi. Maanmit­tauslaitos julkaisee tuoreet tilastot kunnittain ja maakunnittain kerran kuussa. Kunnista on tilastoitu huoneistotietojärjestelmään siirtyneiden taloyhtiöiden määrä, asunto-osakeyhtiömuotoisten taloyhtiöiden kokonaismäärä sekä järjestelmään siirtyneiden yhtiöiden prosenttiosuus kaikista taloyhtiöistä.

Huoneistotietojärjestelmä kattaa tällä hetkellä noin 12 % Suomen taloyhtiöstä, joita on noin 90 000. Maakunnittain ja kunnittain aktiivisuus vaihtelee voimakkaasti. Keski-Pohjanmaalla on vasta kolmessa kunnassa aloitettu huoneistotietojärjestelmään siirtyminen, kun Kainuussa siirtoja on tehty jokaisessa kunnassa. 13 kunnassa vähintään puolet taloyhtiöistä on jo huoneistotietojärjestelmässä.

Toimitus Author

Vastaa