Palautetta pyöräteiden talvikunnosta mobiilipelin avulla

Väylävirasto ottaa Oulun ja Kempeleen alueella alkuvuodeksi käyttöön mobiilipelin, jolla kuntalaiset voivat ansaita rahaa merkitsemällä kartalle pyöräteiden talvikunnossapidon ongelmakohtia. Palautetta kerätään päivittäin lumenauraukseen, liukkauteen sekä epätasaisuuteen liittyen.

Palautteenkeruu toteutetaan yhteistyössä Autori Oy:n kanssa Crowdsorsa-mobiilipelillä, jonka kartalle pelaajat keräävät havaintojaan pyörätieväylien ongelmakohdista ottamalla niistä valokuvia. Kukin palaute on arvoltaan 50 senttiä, jonka pelaaja ansaitsee tililleen.
Tammikuun lopussa alkanut kampanja on käynnissä kaksi kuukautta, ellei 2000 palautteen raja tule täyteen jo aiemmin.
Crowdsorsa-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Playstä. Osallistua voi kuka tahansa, jolla on älypuhelin.

 

Toimitus Author

Vastaa