Kiinteistökustannukset edelleen nousussa

Kiinteistöliiton selvityksen mukaan kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänä vuonna voimakkaasti.
Vertailussa kustannukset nousivat keskimäärin 2,9 % vuodesta 2022. Kaukolämmön ja rakennuksen kiinteistöverokustannus nousi keskimäärin 9,4 %, jätehuollon 5,9 % ja vesikustannus 4,2 %. Keskimääräinen tontin kiinteistövero kohosi 0,2 % ja kiinteistösähkön vertailukustannus puolestaan laski 24 %.

Kaikkien vertailukuntien korkeimmat kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat tänä vuonna Helsingissä, Järvenpäässä ja Hämeenlinnassa. Matalimmat kustannukset toteutuvat Kempeleessä, Pietarsaaressa, Kokkolassa ja Salossa. Vertailussa kustannukset nousivat eniten Forssassa ja sen jälkeen Järvenpäässä, Tuusulassa ja Helsingissä.

Toimitus Author

Vastaa