Kaarlelan uusjako mukana laajassa historiikissa

Kaarlelan uusjako on yksi Suomen laajimmista uusjaoista. Aiheelle on varattu oma osionsa ruotsiksi ilmestyneessä teoksessa Karleby sockens historia IV 1939–1976, joka on Kaarlelan pitäjän historiasta kertovan teossarjan neljäs ja samalla viimeinen osa.

Teos käsittää Kaarlelan pitäjän viimeiset neljäkymmentä vuotta ennen kuin se yhdistettiin Kokkolan kaupunkiin vuonna 1977. Maanjaon lisäksi teoksessa käsitellään muun muassa sota-aikaa, kunnallistoimintaa ja taloutta, yritystoimintaa sekä hengellistä elämää.

Kirjan julkaisee Kokkolan kaupunki. Julkaisutyötä on koordinoinut kaupunginhallituksen asettama historiatoimikunta. Kirjan käännöstyöt ovat alkamassa ja tavoitteena on, että teos ilmestyy suomeksi vuoden 2021 aikana.

Toimitus Author

Vastaa