Hoivakiinteistöt – hyvä sijoitus, mutta kenelle?

TEKSTI: MAARIT NORDMARK

Julkisen kiinteistönomistuksen ulkoistaminen on päivän sana sekä Ruotsissa että Suomessa. Julkisten palvelujen ulkoistamisessa Ruotsissa on edetty sosiaali- ja koulupalvelujen kautta ja Suomessa terveydenhuollon kautta kattamaan vanhusten palvelut, ryhmäasunnot ja muut sosiaaliset palvelut. Seuraavana vaiheena ovat palveluasunnot, päiväkodit, koulut, terveyskeskukset ja muut julkisen sektorin rakennukset. Kiinteistösijoittajille pitkät julkisen hallinnon vuokrasopimukset ovat mannaa, ja kunnille ja valtiolle sopimukset antavat helpotusta huolto- ja kunnossapitokustannuksiin sekä muuhun omaisuuden hoitoon liittyvään kustannusmassaan sekä likviditeettipuolella että balanssissa. Tähän asti kaikki on hienosti – pitkistä sopimuksista hyötyvät kaikki. Juuri nyt, kun päätöksiä ollaan tekemässä.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa