Järvenpää-ilmiö houkuttelee ­asukkaita ja yrityksiä

Noin puoli vuotta sitten Järvenpäässä otettiin käyttöön uusi lisäraide, joka mahdollistaa paikallisjunien välityskyvyn lisäämisen. Helsinkiin matka kestää 30 minuuttia. Kuva: Järvenpään kaupunki.

TEKSTI: PEKKA LEHTONEN
Järvenpää on Uudellamaalla ­sijaitseva noin 44 000 asukkaan ­kasvukeskus. Erinomainen sijainti, loistavat kulku­yhteydet ja uniikki, median Järvenpää-ilmiöksi ristimä draivi, ­houkuttelevat sekä asukkaita että yrityksiä ­sijoittumaan alueelle.

Järvenpään uimahallin kuntosalilla olen useita kertoja törmännyt aktiiviseen kuntoilijaan ja painavampien punttien nostajaan Juhana Hiiroseen. Hän työskentelee Järvenpään kaupungin maankäyttöjohtajana. Puheeksi on tullut toistuvasti Järvenpään kaupungin kehittämiseen liittyvä positiivinen meno. Järvenpää on kuntien ykkönen monessa asiassa. Kuntosaliharjoituksen dopamiinimyrskyn herkistäminä sovimme haastattelun tekemisestä Maankäyttöön.

Järvenpää on Uudellamaalla sijaitseva noin 44 000 asukkaan kasvukeskus. Erinomainen sijainti, loistavat kulkuyhteydet ja uniikki, median Järvenpää-ilmiöksi ristimä draivi, houkuttelevat sekä asukkaita että yrityksiä sijoittumaan alueelle. Viimeiset vuodet Järvenpään asukasmäärä on kehittynyt 1,5–2,5 prosentin vuosivauhtia. Väestösuunnitteen pohjalta voidaan ennustaa, että väkimäärän vuosikasvu tulee olemaan 2020–2040 välisenä aikana 1,5 prosentin luokkaa.

Järvenpään väkiluvun on arvioitu kasvavan seuraavan 20 vuoden aikana liki 50 %. 2030-luvun lopulla Järvenpäässä asuu noin 60 000 asukasta. Voimakkainta kasvu on 2020-luvulla, myöhemmin kehitystä hidastaa ikääntyvien luonnollinen poistuma.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa