Maanparannusta – tai ainakin kehitystä

TEKSTI: MAARIT NORDMARK

”Marraskuu…. Eilen torin laitaan kasvoi mandariinipuu…” Miljoonasateen laulu ”Laukauksia Viulukotelossa” -levyltä tulee mieleen ikkunasta ulos katsoessa. Näin koronakriisin aikana, melkein kotieristyksessä, voi todella laulaa mukana etenkin säkeessä ”päivät niin kuin varisparvi raahautuu…” Tästä voi edelleen miettiä eteenpäin; arki – milloin tulet takaisin, ja todeta että luultavasti aikaisintaan syksyllä 2021, rokotuksien edettyä kattamaan kansojen syvät rivit.

Varisparvina raahautuvia päiviä hahmottavat etäkokoukset, etäseminaarit, uutiskirjeiden lukeminen ja tavallinen työnteko koronalukujen seuraamisen ohella. USA:n presidentinvaalit veivät viime viikon ja rahamarkkinoiden uutisointi on samankaltaista kuin ennenkin. Hyvänä puolena tilanteessa on, että ehtii lukemaan Economistin kannesta kanteen, ennen kuin seuraava tulee postilaatikkoon.

Muitakin hyviä puolia koronakriisissä on, niin kauan kun itse ei tule sairaaksi ja kun läheisetkin pysyvät terveinä. Rahaa säästyy, kun kaikenlaiset ulkomaanlomamatkat supistuvat lenkkeilyyn lähimetsissä ja pyöräretkiin vähän kauempana. Tv-sarjojen tarjonta vain paranee ja paranee, erilaiset palveluntuottajat ovat sillä alalla ehtineet ottaa etulyöntiaseman ja sohvannurkka on yhtä houkutteleva kuin muidenkin vuosien marraskuisina iltoina. Odotan innolla naapuruston jouluvalojen syttymistä ja ennustankin, että valaistujen porojen ja ulkotonttujen määrä tulee tänä vuonna kasvamaan.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa