Lunastuslainsäädäntöä koskeva lakiesitys tulossa Eduskuntaan viikolla 13

TEKSTI: MATTI HOLOPAINEN
Haluaako hallitus jäädä historiaan nuorison asumisen ja tulevaisuuden mahdollistajana vaiko raunioittajana?

Erityisesti tämän vuosituhannen vaihteen ympärillä ja sen jälkeen syntyneet sukupolvet ovat monien uusien muutosten ja haasteiden edessä. Kaikilla tasoilla ja tavoilla verkottunut globaali kilpailu­yhteiskunta, hallitsematon tietotulva, työ, työpaikka ja -aikakäsitteiden peruuttamaton muuttuminen. Mitä tekemällä hankit rahaa elämiseen? Jääkö palkastasi verojen jälkeen riittävästi rahaa edes ruokaan ja asumiseen? Kuka maksaa eläkkeesi ja riittääkö se elämiseen? Kuka maksaa sosiaaliturvasi?

Onko hallituksessa tarpeeksi osaamista, kokemusta ja kykyä ennakoida tulevaa ja sen vaatimia ratkaisuja tässä ajassa? Pystyykö hallitus kantamaan tämän vastuunsa vai ajetaanko omia valta- ja etupiiritavoitteita välittämättä siitä, mitä se tulee maksamaan nuorisolle ja tuleville sukupolville? Hallitus on tähän vastuulliseen tehtävään asetettu. Neljän vuoden jälkeen perävalotakuu ei ole riittävä eikä hyväksyttävä.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa