FIG:n kongressi Varsovassa

TEKSTI: VILLE PAATSOLA – HANNU KORPELA – KALLE KONTTINEN
FIG on kansainvälinen maanmittausalaan keskittyvä organisaatio, jolla on pitkä ­historia alan edistämisessä. Organisaatio on vähitellen laajentunut Euroopasta ­maailmanlaajuiseksi organisaatioksi.

FIG:n perustivat alkujaan 1878 Pariisissa seitsemän kansallisen yhdistyksen edustajaa: Belgia, Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Italia, Espanja ja Sveitsi. Samalla järjestö sai nimekseen Fédération Internationale des Géomètres, vaikka onkin nykyään englanninkielinen. Lyhenne kuitenkin jäi. FIG on YK:n tunnustama kansalaisjärjestö (NGO).

FIG järjestää joka neljäs vuosi kongressin ja välivuosina työviikon (Working Week). Tällä kertaa kongressi järjestettiin 11.–15. syyskuuta Puolan Varsovassa. Kongressin alkuun ja loppuun sijoittuvat yleiskokoukset, jotka on tarkoitettu kansallisten jäsenliittojen edustajille ja näissä kokouksissa tehdään FIG:n toimintaa linjaavat päätökset sekä henkilövalinnat. Suomesta jäsenliittoja ovat MIL ja MAKLI. Tällä kertaa paikan päällä edustajana olivat MAKLI:n Ville Paatsola ja MIL:n Kimmo Sulonen. Konferenssi oli todella kansainvälinen, sillä paikalla oli runsaasti edustajia myös esimerkiksi Aasian ja Afrikan maista, vaikka eurooppalaiset olivatkin enemmistönä. Norjalaiset ja tanskalaiset olivat takuuvarmasti loppuun asti konferenssihotellin aulabaarissa, että siellä ei tarvinnut yksin olla.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa