Tekoäly, digitalisaatio ja älykkäät kaupungit pääteemoina Frankfurtin Intergeo 2018 -tapahtumassa

MARIKA AHLAVUO JA HANNU HYYPPÄ

Lokakuussa Frankfurtissa järjestetyssä Intergeo-tapahtumassa esiteltiin jälleen alan uusimpia teknologioita ja sovelluksia. Intergeo on maailman johtavia tapahtumia geoinformaation, maanmittauksen, fotogrammetrian ja kaukokartoituksen alalla. Intergeossa esillä olevat teemat liittyivät digitalisaatioon, älykkäisiin kaupunkeihin, droneihin ja BIMiin. Tapahtumaan osallistuu niin päättäjiä, kehittäjiä kuin ostajia. Intergeoon osallistui yli 580 näytteilleasettajaa yli 35 maasta. Kävijöitä oli yli sadasta maasta yli 18 000. Suomalaisia paikalla oli totuttuun tapaan noin 100.

Kolmepäiväinen tapahtuma järjestetään vuosittain vaihtuvissa paikoissa Saksassa. Tulevat Intergeot ovat Stuttgartissa vuonna 2019, Berliinissä vuonna 2020 ja Hannoverissa vuonna 2021. Tapahtumassa ovat aina esillä geoiInformatiikan ohjelmistojen, laitteistojen ja sovellusten kehitystrendit kaikkine eurooppalaisine toimijoineen. Teknologian viimeisimpien trendien esittelyn rinnalla Intergeo on vakiinnuttanut paikkansa kotimaisen ja kansainvälisen verkottumisen sekä ennakoinnin foorumina.

Frankfurt – Euroopan Manhattan?

Frankfurtissa asuu lähes 800 000 asukasta. Sen metropolialueella asuu Suomea vastaava määrä ihmisiä. Se onkin toiseksi suurin metropolialue Saksassa. Frankfurt toimii finanssikeskuksena, jossa sijaitsee esimerkiksi Euroopan Keskuspankki. Kaupunkikuva erottuu perinteisestä eurooppalaisesta kaupunkikuvasta, koska kaupunkia halkovat keskustan pilvenpiirtäjät. Kaupunkia kutsutaankin lempinimellä ”Mainhattan”. Nimi on tullut pilvenpiirtäjien ja kaupungin läpi virtaavan Main-joen yhdistelmästä. Toisen maailmansodan pommitukset tuhosivat Frankfurtin vanhan kaupungin lähes kokonaan, mutta uudelleen rakennettuna se toimii hengähdyspaikkana, kun haluaa irtiottoa vilkkaimmasta keskustasta.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

 

Toimitus Author

Vastaa