Kiinteistönvälittäjän matkassa

Anna stailaajan ja kuvaajan kanssa valmistelemassa uutta myytäväksi tulevaa kohdetta kuvaukseen.

TEKSTI: ARI LAITALA
Kiinteistönvälitysala näyttää muuttuneen vuosikymmenessä melkoisesti. Alalle on tullut uudentyyppistä yritystoimintaa, uusia osaamisvaatimuksia ja digipalvelujen merkitys näyttää tulevaisuudessa edelleenkin kasvavan. Myös alan koulutustarjonta on monipuolistunut ja tarjolla on esim. AMK-tasoisia tutkintoja.

Mutta miltä muutos näyttää sisältäpäin? Poimimme haastatteluun Anna Tapojärven, joka toimii Helsingin Asuntokauppiaat LKV Oy:n toimitusjohtajana, mutta hoitaa aktiivisesti myös asiakastoimeksiantoja.

Kuka olet ja miten päädyit alalle?

Olen asuntokauppias Anna Tapojärvi, laillistettu kiinteistö- sekä vuokravälittäjä, Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja ja luonnollisesti perustamani yrityksen Helsingin Asuntokauppiaat LKV Oy toimitusjohtaja.

Alalla päädyin osittain kiinnostuksesta ja osittain sattumankauppana. Yrittäminen ja kaupan tekeminen on aina ollut minulla verissä ja aloitin aikanaan jo 23-vuotiaana yrittämisen Suomen nuorimpana Keskon kauppiaana K-kengässä Vaasassa. Olin 7 vuotta yrittäjänä Keskolla, minkä jälkeen luotsasin menestyksekkäästi useampaa eri vaatetusalan toimipistettä. Yli 10 vuoden jälkeen halu oppia jotain uutta kaupanalalla oli niin voimakas, että päätin lähteä toteuttamaan uranvaihtoa kohti kiinteistönvälitys alaa. Näin jo silloin kiinteistönvälitysalalla erittäin paljon mahdollisuuksia kehittyä, mutta ennen kaikkia kehittää ja muuttaa vakiintuneita toimintatapoja.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Ari Laitala Author

Vastaa