Pekka V. Virtanen – Huutavan ääni eräässä maassa

TEKSTI: PEKKA LEHTONEN
Maankäyttö julkaisee Pekka V. Virtasen muistoksi Pekka Lehtosen vuonna 2004 tekemän haastattelun.

Pekka V. Virtasen ytimekkäät ajatukset ja epäpoliittiset, yhteistä etua ajavat mielipiteensä maapolitiikasta ovat tuoneet laajan arvostuksen ja tukeneet maapolitiikan arkityötä tekeviä.

Pekka V. Virtanen muistetaan usean vuosikymmenen ajalta paitsi Teknillisen korkeakoulun kiinteistöopin professorina ja sen jälkeen Yhdyskuntasuunnittelun täydennyskoulutuskeskuksen (YTK) johtajana ja professorina, myös yhteiskunnallisena keskustelijana. Hänen ytimekkäät ajatuksensa ja epäpoliittiset, yhteistä etua tähdentävät mielipiteensä erityisesti maapolitiikasta ovat tuoneet hänelle laajan arvostuksen.

Pekka V. harrastanut ammattinsa lisäksi mm. kirjallisuutta, mistä kielivät kirjahyllyillä vuoratut seinät kotona. exlibris ilmentää hänen taustojaan: siinä on kuvattuna Uno Ullbergin suunnittelema Viipurin taidekoulu ja -museo. Kuvassa näkyy myös päivämäärä 30.11.1939 – Talvisodan syttymispäivä – ja ikään kuin Viipurille jäähyväisiään vilkuttava hahmo. “Siinä olen minä”, sanoo Pekka, joka juuri syksyllä 1939 aloitti oppikoulunsa Viipurissa, Suomalaisessa Lyseossa ja jatkoi sitä sitten sattuneista syistä Imatralla.

Lue koko artikkeli PDF-muodossa:

Toimitus Author

Vastaa